Turktime

Murat Ülker: Türkiye'den kovsalar da gitmem

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 'varlıklarını yurt dışına taşıyor' iddiasının yanlış olduğunu söylerken "Türkiye'den kovsalar gitmem" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Murat Ülker: Türkiye'den kovsalar da gitmem
Haberler / Ekonomi
25 Nisan 2018 Çarşamba 07:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yıldız Holding, Ülker Bisküvi'de sermayenin yüzde 30'una denk gelen 102.6 milyon adet hisseyi 2 milyar lira karşılığında yine holdinge bağlı İngiltere merkezli Pladis Foods Limited'e sattı.

Son gerçekleşen satışla Pladis'in Ülker'deki hissesi yüzde 51'e çıktı. Ülker'in bu hamlesi, 'Varlıklarını yurt dışına kaçırıyor' olarak yorumlandı.

En son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışına para çıkaran iş adamları olduğunu söyleyerek "Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz" dedi.

Bu gelişmelerin ardından Hürriyet'ten Vahap Munyar'a konuşan Murat Ülker, Türkiye'de kaldığını, kovsalar da gitmeyeceğini söyledi. 

Munyar'ın "Murat Ülker yapılandırma detaylarını açıkladı: Kovsalar gitmem!" başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

YILDIZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, varlıklarının önemli bölümünü yurt dışına taşığı yolundaki izlenimlere öncelikle şu yanıtı verdi:

- Varlıklarımın 4’te biri, yani yüzde 25’i yurt dışında… 80 fabrikam var… 55’i Türkiye’de… Toplam 60 bin personelimizin 40 bini Türkiye’deki şirket ve tesislerimizde çalışıyor. Ülkemde her yıl 4-5 bin yeni istihdam yaratıyorum.

United Biscuits, Godiva ve Ülker’i sinerji için İngiltere merkezli Pladis çatısı altında topladıklarını anımsatıp, bu durumun yanlış anlaşıldığını savundu:

— Rahmi Koç bile bana, “Artık Londra’da mı yaşıyorsunuz Murat Bey?” diye sordu. Kendisine, “Ben Türkiye’deyim, bir yere gittiğim yok” cevabı verdim.

Bunu anlattıktan sonra ekledi:

— Kovsalar gitmem…

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Misafir
 25 Nisan 2018 Çarşamba 08:07
borçların için pazarlığa oturduğun ON BANKAYI BATIRABİLECEK durumdaysan elbette gitmezsin, seni el üstünde tutacaklar elbet. PARANA EL KOYACAKLARINA AKLI KESSE, "birisi" hemen seni içeri atar ama HAYVAN TERLİ, yemiyor... Çünkü aradığı "adalet " değil, PARRAAA...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime