Turktime

Muharrem İnce: Kaybedecek bir günümüz bile kalmadı

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, döviz cinsinden sözleşmelerin 30 gün içinde Türk Lirası'na dönüştürülecek olmasına tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Muharrem İnce: Kaybedecek bir günümüz bile kalmadı
Haberler / Siyaset
13 Eylül 2018 Perşembe 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Düzenleme için "Ağır aksak işleyen ekonomiyi topyekün iflasın eşiğine getirecektir" diyen İnce, "Kaybedecek bir günümüz bile kalmamıştır" ifadesini kullandı.

Menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk Lirası'na dönüştürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu kararı eleştiren İnce, serbest piyasanın olmazsa olmazının sözleşme serbestisi ve mülkiyet hakkı olduğunu belirterek, "Tek adamda simgeleşen kötü yönetim, artık gün geçmiyorki adeta piyasaları karıştıracak, güveni sarsıp yok edecek ve gelecekten ümidi kestirecek bir düzenleme yapmasın" görüşünü dile getirdi.

EKONOMİYİ TOPYEKÜN İFLASIN EŞİĞİNE GETİRECEKTİR'

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Serbest piyasanın olmazsa olmazı, sözleşme serbestisi ve mülkiyet hakkıdır. Yapılan düzenlemelerin bu haklara zarar vermesi, piyasa ekonomisinin işleyişine darbe vurmakta ve ekonomi istihdam ve refah yaratamamaktadır.

Düzenleme ile döviz cinsinden sözleşmelerin TL ye dönmesi zorunluluğu, döviz kredisi alarak proje geliştirenleri ve üretim yapanları yükümlülüklerini yerine getiremeyecek noktaya taşıyacak ve malesef zaten ağır aksak işleyen ekonomiyi topyekün iflasın eşiğine getirecektir.

Buradan çağrım, Ekonomik ve Sosyal Konseyin derhal toplanması ve yapılan düzenlemelerin günü birlik değil, sistematik ve bütüncül bir bakış açısıyla yapılmasının sağlanmasıdır. Kaybedecek bir günümüz bile kalmamıştır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime