Turktime

Merkez Bankası ve kamu bankaları Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlandı

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Merkez Bankası, BDDK, SPK'nın yanısıra Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası'ndan oluşan kamu bankaları da Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Merkez Bankası ve kamu bankaları Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlandı
Haberler / Ekonomi
16 Temmuz 2018 Pazartesi 09:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kamu kurum ve kuruluşların bağlandığı bakanlıklar tanımlandı. Daha önce Başbakanlığa bağlı olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Cumhurbaşkanlığı'na bağlanırken Merkez Bankası ve kamu bankaları Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlandı.

Bakanlıklara bağlı ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşların tanımlandığı Cumhurbaşkanlığı genelgesinde TMSF Cumhurbaşkanlığı'na bağlanırken daha önce aynı şekilde Başbakanlığa bağlı olan Türkiye Varlık Fonu'nun listede yer almaması dikkat çekti. TMSF'nin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde tutulması, gelecek aylarda olası bir "ekonomik kriz mekanizması" kurulması durumuna hazırlık olarak da değerlendiriliyor. 

Daha önce Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı'na bağlı olan kurumlar, Merkez Bankası, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası olmak üzere kamu bankaları ile Merkezi Finans ve İhale Birimi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Berat Albayrak'a bağlandı. Sadece Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank) ayrı bir bakanlık, Ticaret Bakanlığı bünyesine alındı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime