Turktime

Liderlerden Başbuğ'a Afrin tepkisi

"Afrin siyasete alet edilmesin" diyen İlker Başbuğ'a, Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'den tepki geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Liderlerden Başbuğ'a Afrin tepkisi
Haberler / Güncel
13 Şubat 2018 Salı 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlker Başbuğ'un, "Afrin siyasete alet edilmesin" açıklamasına çok sert çıktı. Erdoğan, "Yazıklar olsun, gereği yapılacak." dedi.
MHP Lideri Bahçeli ise; ''"Sayın İlker Başbuğ'a sormak lazımdır. Afrin'i siyasete malzeme edenler kimdir ya da kimlerdir? İşbirlikçi emellere laf etmeyenler neden gocunmuşlardır? diyerek tepkisini dile getirdi.

"GEREKLİ CEVABINI ALACAK, YAZIKLAR OLSUN"

Başbuğ'un Afrin çıkışıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun" diyerek sert çıktı.

"BÖYLE BİR AÇIKLAMAYI DUYMAK, BÜYÜK TALİHSİZLİK"

Erdoğan, "Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?" diye konuştu.


''NEDEN GOCUNMUŞLARDIR''

Bahçeli; ''Sayın İlker Başbuğ'a sormak lazımdır. Afrin'i siyasete malzeme edenler kimdir ya da kimlerdir? İşbirlikçi emellere laf etmeyenler neden gocunmuşlardır? Maksadı nedir? Siyaset beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Nesli tükenen balinaları mı anlatalım? Serengeti Parkı'ndaki safarileri mi izleyelim?" dedi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın FETÖ çatı davasına tanık olarak çağrılmasına tepki gösteren Bahçeli, "Bize göre TSK'nın başında halihazırda değerli bir komutan vardır ve fiilen de olsa ikincisine gerek yoktur. Genelkurmay Başkanı'nı çatı davasının görüldüğü mahkemeye tanık olarak çağırmak düşüncesizce bir karardır" diye konuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime