Turktime

Kolombiya, Escobar müzesini kapattı

Kolombiya'nın Medellin kentinde bulunan Pablo Escobar müze evi, turizm ruhsatı olmadığı gerekçesiyle belediye ve Kolombiya Turizm Bakanlığı yetkililerince mühürlenerek kapatıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Kolombiya, Escobar müzesini kapattı
Haberler / Güncel
22 Eylül 2018 Cumartesi 00:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kolombiya'nın Antioquia bölgesinin başkenti olan Medellin kentinde bulunan ve uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar adına 'ayıcık' lakaplı erkek kardeşi Roberto Escobar tarafından açılan  müze ev, turizm ruhsatı olmadığı gerekçesiyle belediye ve Kolombiya Turizm Bakanlığı yetkililerince mühürlenerek, kapatıldı.

ESCOBAR MÜZE EVİ 'NARKO-TUR' OLARAK BİLİNEN TUR KAPSAMINDA GEZİLEBİLMEKTEYDİ
‘Narko-tur' olarak bilinen turistik gezi kapsamında ziyaret edilebilen müze evde Escobar'a ait bazı eşyalar ve fotoğraflar sergileniyordu. Öte yandan düzenlenen tur kapsamında, Antioquia bölgesinde ünlü uyuşturucu baronu ile özdeşleşmiş bazı mekanlar ziyaret edilebiliyordu.

?MÜZE KAPATILDIĞI SIRADA İÇERİDE 7 ZİYARETÇİ BULUNUYORDU
Müzenin kapatıldığı sırada içerisinde 7 ziyaretçinin bulunduğu belirtilirken, müzenin internette yoğun olarak kullanılan seyahat tavsiye ve değerlendirme ortamı TripAdvisor'da dahi yüksek bir puanlamaya ve onlarca yoruma sahip olduğu aktarıldı.

Konu hakkında Colombiano gazetesine açıklamalarda bulunan Medellin'in Güvenlik Sekreteri Andres Tobon, "Medellin şehrine en büyük zararı vermiş olan bu şahsın hayatını tanıtmak için kurulan bu müzenin faaliyetinin geçici olarak askıya alınmıştır" dedi.

'BU TARZ TURLAR, UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARININ HAYATLARINI YÜCELTİYOR'
Şehrin belediye başkanı Federico Gutiérrez de daha önce yaptığı bir konuşmada, bu tarz turlar, uyuşturucu kaçakçılarının hayatlarını yüceltmekle suçlamıştı.

Geçmiş yıllarda görev alan birçok belediye başkanı, kartellerin ve paramiliter çetelerin Medellin üzerindeki etkilerini, sosyal ve eğitim programları aracılığı ile ortadan kaldırmak için oldukça fazla çaba harcadığı biliniyor.

Medellin'de şiddet geçmişe oranla azalsa da, halen şehirde çalışan küçük uyuşturucu çeteleri ve uyuşturucu kaçakçıları olduğu aktarıldı.

4 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTULUYOR
Tam adı Pablo Emilio Escobar Gaviria olan uyuşturucu baronu, çiftçi bir babanın ve ilkokul öğretmeni bir annenin 7 çocuğundan biri olarak 1 Aralık 1949 tarihinde Kolombiya'nın Rionegro şehrinde dünyaya geldi. 70'li yıllarda ev eşyaları ve sigara kaçakçılığına başlayan Escobar, 80'li yıllara gelindiğinde ise Kolombiya'da ürettiği kokaini ABD'de satarak büyük bir servetin sahibi olmuştu.

Rüşvet, cinayet, tehditler ve servetinin de yardımıyla büyük güç kazanan Escobar, başta Avianca Havayollarına ait 203 sefer sayılı uçağa düzenlediği bombalı saldırı olmak üzere 4 bin kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

Pablo Emilio Escobar Gaviria, 1993'te ABD'nin Uyuşturucu ile Mücadele Teşkilatı (DEA) ile Kolombiya ordusunun ortaklaşa yürüttüğü bir operasyon sonucunda Medellin kentinde öldürülmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime