Turktime

Kerkük seçim sonuçlarına itiraz etti

Irak'ta Kerkük Valisi Rakan Said, genel seçimlere şaibe karıştırıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarını reddettiklerini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Kerkük seçim sonuçlarına itiraz etti
Haberler / Dünya
20 Mayıs 2018 Pazar 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kerkük'te basın toplantısı düzenleyen Vali Rakan Said, vatandaşların 12 Mayıs'taki seçimlere ciddi ve aşikar bir şekilde şaibe karıştığını erken fark ettiklerini ve bunun kanıtlanması üzerine binlerce vatandaşın günlerdir gösteri yaptığını vurguladı.

Şaibeli genel seçim sonuçlarını reddettiklerini belirten Said, seçimlere hile karışması dolayısıyla seçmen ile seçim komiserliği arasında güvensizlik oluştuğunu ifade ederek, "Kesin sonuçlar ilan edilmesine rağmen oy pusulalarının elle sayılması talebimizden vazgeçmiş değiliz. Ne yazık ki tüm olup bitenler Kerkük'teki etnik gruplar arasındaki barışı tehdit etmeye başladı'' dedi.

Yüzlerce seçim sandığının hala oy kullanılan merkezlerde bulunduğunu söyleyen Said, "Kerkük'teki seçim komiserliği merkezine getirilmeyen ve oy pusulası sayılmayan tam 306 sandık bulunuyor. Bu sandıkların içinde hangi siyasi partiye ne kadar oy gittiği de hala meçhul" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime