Turktime

Karaca Güvencesiyle: Paslanmaz Sac ve Profil

Karaca Güvencesiyle: Paslanmaz Sac ve Profil
ABONE OL
Abone Ol
Karaca Güvencesiyle: Paslanmaz Sac ve Profil
Haberler / Teknoloji
5 Şubat 2018 Pazartesi 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Paslanmaz çeliklerin içerisinde bulunan maddeler çeliğin farklı özellik kazanmasını sağlamaktadır. Bu maddelerden krom çeliğe çok önemli bir özellik kazandırmakta ve onun paslanmamasına neden olmaktadır. Bunun için çeliğin içerisinde en az %10 oranında krom bulunması gerekmektedir. Aksi durumda paslanmazlık özelliği tam olarak oluşmamakta bunun yerine sadece daha geç paslanma durumu görünmektedir. Paslanmaz boru, paslanmaz sac ve paslanmaz rulo gibi ürünlerin çok fazla alanda kullanılmasının temel sebebi söz konusu özelliktir. Paslanmaz sacların içerisinde en az %10 oranında krom bulunmakta ve bu krom oksijen ile tepkimeye girerek krom oksit oluşmasını sağlamaktadır. Böylece oluşan madde çeliğin etrafını tamamen ince bir tabaka ile sarmaktadır. Nihayetinde de dışarıdan hava ya da su çeliğin içine nüfuz edememekte ve bu da çeliğin paslanmazlık özelliği göstermesine neden olmaktadır. Paslanmaz saclarda bulunan bu özellik ürünler uzun süre bozulmadan kullanılmasını sağlamaktadır.
Paslanmaz Sac Üretiminde Kullanılan Çelik Türleri
Paslanmaz sac kullanım alanına bağlı olarak farklı türdeki paslanmaz çeliklerden üretilmektedir. Bunlardan ilki dünyada da en fazla kullanılan paslanmaz çelik olan östenitik paslanmaz çeliklerdir. Farklı kalite standartlarında olan bu çeliklerin en fazla 304 ve 304 L kalite standardında olanları tercih edilmektedir. Söz konusu ürünler diğerlerine göre daha kaliteli olup hem yüksek sıcaklıklarda hem de düşük sıcaklıklarda beklentileri rahatlıkla karşılamakta ve buralarda dahi özelliklerini muhafaza ederek paslanmamaktadır. Isıl işlem ile de sertleştirilme gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Bunların dışında manyetik özellik göstermeyen çeliklerden üretilen çok sayıda ürün bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de paslanmaz saclardır.
Firmamız satışı yapılan ürünlerimiz arasında olan Paslanmaz sac üretimi yapılan bir başka madde ise ferritik paslanmaz çeliklerdir. Bunlarında farklı kalite standartları bulunmakta ve bazıları daha fazla tercih edilmektedir. Tercih edilen ürünlerin özellikleri ile kullanım alanları tercih miktarını doğrudan etkilemektedir. Ferritik paslanmaz saclar ısıya karşı olan dayanıklılıkları ile bilenmekte olup aynı zamanda kaynak edilebilirlik özellik göstermektedir. Ayrıca düşük ısıl genişleme oranına da sahip olmasıyla farklı bir ünü bulunmaktadır. Yüksek korozyon direncine sahip olan ürün özellikle bazı sanayi alanlarında ve inşaatlarda kullanılmaktadır. Yüksek dayanıklılık ve mukavemet güçleri bunun en önemli sebebi olarak gösterilmektedir. Ferritik özellik gösteren ürünlerin kullanım alanları da her geçen gün daha fazla artmakta olup bunun temel nedeni ise gelişen teknoloji sayesinde bu ürünlerin özellikleri daha da geliştirilmektedir.
Paslanmaz Profil Kullanım Alanları ve Boyutları
Paslanmaz profil ürünlerinin dış yüzeylerinin parlak olması farklı amaçlar için de kullanılmasına neden olmaktadır. Bu alanların başında dekorasyon gelmekte olup burada etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Paslanmaz profillerle çerçeve yapılmakta ve bazen içine ayna türü ürünler yerleştirilirken bazen ise ahşap türü malzemeler konularak farklı ürünler elde edilmekte ve farklı mekanlarda kullanılmaktadır. Bunların dışında söz konusu malzemenin sağlam ve paslanmaz olması da kullanım alanlarını artırmaktadır. Sağlam olmasından dolayı özellikle inşaat alanlarında sıklıkla tercih edilirken aynı zamanda parlak yüzeyli olmasından dolayı görünen yüzeylerde de kullanılmaktadır. Kullanıldığı alanlarda hem ihtiyaçları karşılamakta hem de güzel bir görüntü oluşturmaktadır.
Paslanmaz profil ürünlerinin boyutları da oldukça farklı olarak üretilebilmektedir. Bu ürünler kare ya da dikdörtgen şeklinde olabileceği gibi kalınlıkları da farklı olabilmektedir. 20 mm x 10 mm’den başlayarak 150 mm x 150 mm’ye kadar farklı boyutlarda üretilebilmektedir. İhtiyaç alanlarına bağlı olarak bunlar arasından seçim yapılabilmekte ve ihtiyaç karşılanmaktadır. Ayrıca ağırlık durumları da farklı olabildiğinden buna göre de seçim yapılmaktadır. Böylece ihtiyaca uygun ürün seçimi sağlanmış olmaktadır.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime