Turktime

İsim ve soyad değişiminde şaşırtan detaylar

Türkiye genelinde 30 bin 344 kişi adını, 75 bin 248 kişi faydalandı. Kadınlarda en çok düzeltilmesi istenen isim "Rabiye" olurken, erkeklerde ise "Ümüt" oldu. En fazla değiştirilen soyadları Koyun, Çakal, Deli, Çoşkun ve Satılmış oldu.
ABONE OL
Abone Ol
İsim ve soyad değişiminde şaşırtan detaylar
Haberler / Güncel
22 Eylül 2018 Cumartesi 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye genelinde 30 bin 344 kişi adını, 75 bin 248 kişi de soyadını düzeltti. İl bazında bakıldığında en çok ad düzeltmesi İstanbul'da yapılırken,en fazla değiştirilen soyadları Koyun, Çakal, Deli, Çoşkun, Satılmış, Uğuz, İşik, Çıplak, Çinar, Dana, Kör, Ördek oldu. Kadınlarda en çok düzeltilmesi istenen isim "Rabiye" olurken, erkeklerde ise "Ümüt" oldu. İsim ve soyadı değiştirme uygulaması 2019 sonuna kadar sürecek.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7039 sayılı Kanun geçen yıl Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan bu değişiklikle Soyadı Kanunu'nun 3'üncü maddesine aykırı yazılan, yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişlikleri bulunan ad ve soyadları il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilecekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime