Turktime

İlk kripto paraya geçen Merkez Bankası belli oldu

Daha önce de bazı Ortadoğu ülkeleri ile para transferi konusunda anlaşma yapıldığı bilinen Ripple bu kez Suudilerin radarına girdi. Son haberlere göre, Suudi Arabistan Merkez Bankası, ödemelerde daha hızlı, daha şeffaf ve ucuz olması için hızlı bir hamle ile Ripple ile anlaşma yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
İlk kripto paraya geçen Merkez Bankası belli oldu
Haberler / Ekonomi
17 Şubat 2018 Cumartesi 19:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz gün Suudi Arabistan Merkez Bankası çok farklı bir anlaşmaya imza attı. Ödemelerde daha hızlı, şeffaf ve yenilikçi olabilmek adına ABD merkezli Ripple ile anlaşma sağlayan Merkez Bankası, bundan böyle yurt içi ve yurt dışı ödeme işlemlerini kripto para ile gerçekleştirebilecek.

Bu hamle ile kripto para borsasını yakın takibe almış olan Suudi Arabistan, bu konudaki ilk pilot programı da başlatmış oldu. Fintek kullanımında yeni yöntemlerin keşfedilmesi için alınan bu karar ile birlikte ödemelerdeki hızın artacağı ifade ediliyor. Ayrıca Merkez Bankasının Ripple kullanması diğer bankaları da etkilemiş durumda. Artık ülke içerisinde Ripple kullanımı fazlalaşacak ve bankalar ödemelerini Ripple ile sağlayabilecek.

Bir süre önce Bitcoin kullanımının doğru olmayacağını ve vatandaşlarının bundan uzak durmasını isteyen Suudi Arabistan Merkez Bankası, Bitcoin'i kontrol edemediklerini dile getirmişti. Ancak şu anda Ripple ile anlaşma sağlamış olan Suudi Arabistan, işlemlerini hızlandırmayı hedefliyor.

Ripple yetkilileri ise uluslararası ve yurt içindeki alım satımın hızlanacağını, ucuzlayacağını ve şeffaflaşacağını belirtti. Çünkü Ripple, sınır ötesi bir para transferi işlemini 4 saniyede yapabiliyorken bu süre Ethereum için 2 dakika kadar. Geleneksel bankacılıkta ise uluslararası işlemler 3 ila 5 günü bulabiliyor.

Ayrıca bir süre önce Ripple, UAE Exchange ile anlaşma sağlamış ve Western Union'la da çalışacaklarını dile getirmişti. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime