Turktime

Hande Fırat ittifaklarda son durumu kaleme aldı

Hürriyet yazarı Hande Fırat, AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlere yönelik işbirliğine ilişkin "İttifaklarda son durum" başlıklı yazı kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Hande Fırat ittifaklarda son durumu kaleme aldı
Haberler / Medya
1 Aralık 2018 Cumartesi 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın MHP'den aldığı duyumu paylaştığı yazısından öne çıkan satırlar:

"MHP üç büyükşehirde aday çıkarmayacağını ilan etti. AK Parti, Ankara ve İzmir adaylarını açıkladı, gözler İstanbul’da. Bu ‘cumhur ittifakı’nda işbirliğinin en kritik bölümlerinden biriydi. ‘Biriydi’ diyorum çünkü sırada 60 belediye başkanını açıklayan AK Parti’nin hangi illerde ve ilçelerde aday çıkarmayıp MHP’nin adayını destekleyeceği bölüme geldi sıra." diyen Hande Fırat şunları aktardı: 

"İki partinin yetkili kurmayları çalışıyor. Partiler kendi içlerinde ayrı ayrı da çalışma yürütüyor. MHP’nin yürüttüğü çalışma ile ilgili çok önemli bir duyum aldım. MHP çok kapsamlı bir hazırlık yapıyor. Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sunulacak olan çalışmada, “14 ilçede CHP’nin MHP’yi kıl payı geçtiğini gösteren oy oranları” yer alıyor. İşbirliğine gidilmesi durumunda bu 14 ilçeyi MHP kazanabileceğini düşünüyor. Adana, Mersin, Osmaniye, Iğdır, Manisa, Isparta’nın yanı sıra Ege’de bir ya da iki il için de MHP iddialı. Bu bilgilerin yer aldığı dosyada işbirliğinin çerçevesini çizen protokol metninin de bulunduğu bilgisi var."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime