Turktime

HDP'li Beştaş hakkında 25 yıl hapis istemi

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istendi.
ABONE OL
Abone Ol
HDP'li Beştaş hakkında 25 yıl hapis istemi
Haberler / Güncel
13 Şubat 2018 Salı 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın tutuksuz yargılandığı davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Beştaş'ın 'terör örgütü üyesi olmak', 'suç işlemeye tahrik' ve 'halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçlarından 25 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Ocak 2017 tarihinde tutuklanan ve 21 Nisan'daki ilk duruşmada tahliye edilen HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Beştaş katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşma esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, 2014 yılının ekim ayında IŞİD'in Kobani'ye saldırması üzerine HDP MYK'sında halkın sokağa çağrılmasına yönelik çağrı yapıldığını söyledi.

Çağrılardan sonra 6-8 Ekim olayları olarak bilenen olayların birçok ilde meydana geldiğini belirten savcı, ülke genelinde yaygın toplumsal şiddet hareketlerinin gerçekleştiğini ifade etti. Olaylar sırasında çok sayıda öldürülme ve yaralama olayının meydana geldiğini anlatan savcı, HDP yetkilileri ve sanık tarafından böyle bir çağrının sonuçlarının ne olacağının bilinmemesinin mümkün olmadığını belirterek, sonuçların kasıtlı olarak amaçlandığını ve teşvik edildiği kaydetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı, Beştaş'ın açıklanan eylemler nedeniyle 'terör örgütü üyesi olmak', 'suç işlemeye tahrik' ve 'halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtırma' suçlarından, 11 yıldan 25 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatlarına savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime