Turktime

Gözaltına alınan 7 işadamı serbest

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete'nin bulunduğu 7 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Gözaltına alınan 7 işadamı serbest
Haberler / Güncel
17 Şubat 2018 Cumartesi 22:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AA'nın aktardığı habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, Fethullah Gülen'in talimatından sonra Bank Asya'ya, 27 Ocak 2014'te İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nce 3 milyon 600 bin, 17 Haziran 2014'te ise birliğin alt birimi olan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu'nca 3 milyon 800 bin lira yatırıldığı belirlendi.

Bu kapsamda, birlik ve grup hesapları üzerinden Bank Asya'ya 7 milyon 400 bin liranın 2 seferde aktarılmasıyla ilgili, aralarında birliğin eski yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 14 Şubat'ta 8 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, başkan yardımcıları S.Ç. ve K.T. ile birlik çalışanları İ.S.Ş, A.A, Y.D, M.M.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

1 KİŞİ ARANIYOR

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, birliğin eski başkan yardımcısı H.K'nın yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime