Turktime

Gazze'deki insani durum felaketi! Macron’dan yeni yaptırım tehdidi...

İsrail ise Fransız lider Macron'un açıklamaları ile güne uyandı. Daha önce İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayan Fransa’nın yeni yaptırımlar onay verebileceğini duyuran Fransız liderin bu açıklaması ülke basını tarafından 'tehdit' olarak nitelendirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Gazze'deki insani durum felaketi! Macron’dan yeni yaptırım tehdidi...
Haberler / Dünya
26 Nisan 2024 Cuma 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ürdün Kralı II. Abdullah ile yaptığı görüşmede, Paris'in Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddetin ardındaki İsrailli yerleşimcilere yönelik yaptırımları genişletmeyi düşündüğünü söyledi.

Fransız AFP bu gelişmeyi 'Fransa, Batı Şeria'daki yerleşimcilere yeni yaptırımlar tehdidinde bulundu' başlığı ile abonelerine servis etti.Macron'un ofisinden yapılan açıklamada, iki liderin "İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşimlerle ilgili son açıklamalarını" uluslararası hukuka aykırı olarak sert bir şekilde kınadığı belirtildi.

Macron ve Kral Abdullah da "Gazze'deki insani durum felaketi" hakkında konuşarak, "İsrail'in 1,5 milyondan fazla insanın sığındığı Refah'a yönelik bir saldırı olasılığından büyük endişe duyduğunu" ifade ederek, böyle bir operasyona karşı olduklarını yinelediler.Macron ayrıca "Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasının Fransa için mutlak bir öncelik olduğunu yineledi."Şubat ayında 28 aşırılıkçı İsrailli yerleşimcinin Fransa topraklarına girişi yasaklanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime