Turktime

Cumhurbaşkanı'ndan istifa açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden Selim Temurci ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşimle farklı görevlerde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Cumhurbaşkanı'ndan istifa açıklaması
Haberler / Siyaset
10 Şubat 2018 Cumartesi 17:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu. Erdoğan, "AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini Selim Temurci'den alan Bayram Şenocak kardeşimi tebrik ediyorum. Selim Temurci kardeşimle farklı görevlerde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

AK Parti kurulduğu 2001'den bugüne kadar sadece hizmet etmekle kalmamış hamdolsun kadrolarını da yetişmiştir. AK Parti ülkemizin en büyük tabanı ve tabanı itibarıyla en geniş partisi olan geleceğimizin teminatı olan kadroları da yetiştirme misyonunu başarıyla yerine getirmektedir. Tüm vatandaşlarımızı AK Parti çatısı altında siyasete katılmaya, görev üstlenmeye davet ediyorum. Özellikle gençlerimizin siyasete katılımına önem veriyorum. AK Parti kadar gençlerimizin siyasete katılmasına önem veren bir başka hareket tanımıyorum, bilmiyorum. AK Parti kurulduğunda 18 yaş seçme yaşıydı. Ama seçilme yaşı değildi. Seçilme yaşı 30'du. Biz bu yaşı önce 25'e daha sonra da 18'e indirmek suretiyle seçme ve seçilme yaşı AK Parti'nin gayretleriyle artık yasal hale gelmiştir.

"AK PARTİ HAREKETİN ÖTESİNDE BİR DAVADIR"

Türkiye'de gençliğe ufuk açan, yol veren, parlamentoda genç dimağların yer almasını sağlayan hareket AK Parti hareketidir. AK Parti aynı zamanda hareketin ötesinde bir davadır. Ve bu davanın yükünü çekecek genç, zinde güçlere ihtiyacımız var. Niçin bu adımları attık? Başka partilerde bazıları sıkı sıkıya koltuklarına yapışabilirler. AK Parti'de öyle olmadı, öyle olmayacaktır. Bizim için siyaset ülkeye ve millete hizmet yolunda bir bayrak yarışıdır. Günü geldiğinde her arkadaşımız bayrağı yeni bir kardeşimize devredecektir, bu bir davadır dolayısıyla hizmet etmede alan çoktur. Bugün İstanbul'da böyle bir bayrak değişimine sahip olduk.

"GENÇLİĞİMİZDEN İTİBAREN İSTANBUL'A HİZMET ETTİK"

Bugün İstanbul deyince sadece bizlerin değil, uzak yakın milyonlarca insanın baktığı yerdir. Böylesine bir yere hizmet etmek her kula nasip olmaz. Biz gençliğimizden itibaren bu bahtiyarlığı yaşama imkanı bulduk. Her kademede İstanbul'a hizmet ettik, hala da ediyoruz, Rabbime hamdolsun. İstanbul'u tarihine ve şanına yakışır bir şekilde hakkı olan yere getirmeye gayet ettik. Eksiklerimiz, hatalarımız da olmuştur. Ama milletimiz emin olsun ki, nasıl bu millete karşı taammüden en küçük bir eylemimiz olamaz ise İstanbul'a da aynı şekilde. Eksikler giderilir, hatalar düzeltilir.

"İSTANBUL'A TUĞLA KOYANDAN ALLAH RAZI OLSUN"

İstanbul bir büyük medeniyet mücadelesinin de kilit taşıdır. İstanbul'a hizmet etmek bir büyük davaya hizmet etmektir. O davanın kurumsal olarak soyutlaşmış hali Osmanlı'ydı, bugünkü hali Cumhuriyet'tir. Bu bilince sahip olmayan hiçbir yöneticinin, belediye başkanının, teşkilat mensubumuzun İstanbul'a hizmet verebilmesi, kalıcı değer taşıması mümkün değildir. Bu aziz şehir için tuğla üstüne tuğla koyan herkesten Allah razı olsun.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ"

Son 15 yılda kendimize yeni bir mecra açmayı başardık. Bu mecra büyük Türkiye'nin inşası ve ihyasıyla oldu. Her büyük mücadele gibi bu süreçte de pekçok engel, saldırı ve ihanetle karşılaştık. Son 5 yılımız bekamıza yönelik kesintisiz tehditlere karşı yürüttüğümüz şanlı bir mücadeleyle geçti. Bu akşam Yıldız Sarayı'nda yapacağımız toplantıda Sultan Abdülhamid-i Sani Han, "Birlik ve beraberlik her kuvvete üstündür" diyor. Biz de milletimiz ve devletimizin beka mücadelemizi birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirerek yürütüyoruz. Girdiğimiz her mücadelede milletimizin desteğini yanımızda bulduk. Türkiye yerli ve milli unsurlarıyla birlik ve beraberlik, kenetlenme içinde hedeflerine yürüyor.

"SADAKAT VE TESLİMİYET BU İŞ İÇİN ÖNEMLİDİR"

Bugün il başkanlığı devir teslimini gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreç yaklaşık 1 yıl sonra bir yerel seçim, ardından Kasım 2019 bir parlamento ve Cumhurbaşkanığı Hükümet sistemiyle ilgili seçim yapacağız. Gerek gençlik, kadın kolları gerek ana kademe, kendi içinde sadakat, teslimiyet bunları gerçekleştiremezsek bizim yolumuz açık değildir. Herşeyden önce sadakat ve teslimiyet bu iş için aranan iki önemli hususiyettir, haslettir. Hesabi mi olacağız, hasbi mi? Hesabı olacaksak yandı keten helva. Onun için ben değil biz olmaya mecburuz.

MÜTTEFİĞİMİZ DEDİKLERİMİZ BİZİM BU TAVRIMIZI BOZAMAZ

"Ben daha iyi bilirim, hayır arkadaş sen daha iyi bilmezsin, biz daha iyi biliriz". Bu dünyada çok benler geçti. Bu istişare mekanizması bizim için her şeydir. Çok önemli üniversiteler bitirebilirsin, profesör olursun, doçent olursun, çok zengin olursun, bunların hepsi gelip geçici şeyler. Asıl olan biraz önce saydığımız hasletlere tabi olmaktır. Biz bunları yaşadık. Bu noktalara da bunları yaşaya yaşaya geldik. Terör örgütlerin alçakça saldırıları, yıllarca müttefikimiz olarak gördüğümüz politika değişiklikleri bizim bu tavrımızı bozamaz, bundan sonra da bozamayacaktır.

İSTANBUL'DA ZAFERİ YAKALADIĞIMIZDA AÇIK ARA ÖNDEYİZ

Her bir vatandaşımız kendi alanında daha çok çalışacak ki mücadelenin arkası boş kalmasın. Bu çerçevede en büyük sorumluluğun düştüğü şehirlerimizin başında İstanbul geliyor. Türkiye'de İstanbul zaferi yakaladığı anda bilesiniz ki açık ara Allah'ın izniyle partimiz öndedir. Burası işaret fişeğidir arkadaşlar. 15 milyon kolay değil. Yaklaşık 5,5 kat.

BİZE DURMAK YOK! ÇALIŞTIKÇA DİNLENECEĞİZ

Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız kapı kapı dolaşacağız. Yeni yönetim hazırlanır hazırlanmaz belediye başkanlarımıza, bakanlarımıza programlarını yapacak, Ankara'daki programları biter bitmez, İstanbul'a gelen bakan ve milletvekili arkadaşlarımız belediye başkanlarımızla çalışacağız. Bize durmak yok, çalıştıkça dinleneceğiz, çalıştıkça zafere ulaşacağız.

İSTANBUL 2023 VİZYONUMUZUN LOKOMOTİFİ OLACAKTIR

İstanbul'a şimdi yeni ve çok önemli bir görev bekliyor. 2023'ün lokomotifin yapmakla birlikte 2053 ve 2071'in ilhamı ve ilham kaynağı olacaktır. AK Parti'nin yeni il başkanı ve il kongremizde ortaya çıkacak yeni yönetimimiz 2019 seçimlerinde belediye başkanlarımız ve seçilecek milletvekillerimiz, hükümet adına görev yapan bürokratlarımız, ticaretten eğitime kadar her alanda şehrin taşıyıcı sütunları olarak gördüğümüz sivil toplum kuruluşlarımızla irtibat halinde olacaktır.

ARTIK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Bu STK'lara oturanlar artık ilanihaye buralarda kalamayacak. Daha şeffaf ve daha yayılmacı bir anlayışla STK'ların oluşması süreci inşallah başlıyor. En mütevazı yerinden en görkemli binasına kadar bu şehirde yaşayan herkes ifade ettiğim sorumluluklara ortaktır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime