Turktime

Cumhur İttifakı'nda bedelli çatlağı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 15 bin liralık bedelli askerlik şartına tepki gösterdi ve “Biz, herkes için 15 bin TL rakamını adil bulmuyoruz. Burada gelire göre bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Cumhur İttifakı'nda bedelli çatlağı
Haberler / Güncel
18 Temmuz 2018 Çarşamba 16:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, bedelli askerlik teklifiyle ilgili, "Herkes için 15 bin TL rakamını adil bulmuyoruz. Burada gelire göre bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Herkesin kendi bütçesine, gelirine göre altından kalkabileceği bir rakamın belirlenmesi lazım." dedi.

Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, partilerinin dokuz yıl sonra yeniden Mecliste olduğuna işaret ederek, partisinin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet, minnet ve şükranla andıklarını bildirdi.

Yazıcıoğlu'nun usulü, üslubuyla, yapıcı, yol gösterici, sorumlu bir siyaset çizgisiyle Meclisteki çalışmalarını ve Meclis dışındaki parti faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Destici, "Bizim önceliğimiz ülkemiz, milletimiz, devletimiz, Türk-İslam coğrafyası, inançlarımız, değerlerimiz, fikirlerimizdir. Bu anlamda olumlu bulduğumuz, ülkenin, milletin lehine gördüğümüz her noktada doğru kimden gelirse gelsin onun yanında dururuz ve yanlışta kimden gelirse gelsin onun yanlış olduğunu açık bir yüreklilikle ifade ederiz." diye konuştu.

Türkiye'nin 35 yıldır terörle mücadele ettiğini ve bu süreç içerisinde ciddi mücadelenin verildiği dönemlerin olduğu kadar ihmal edilen hatta yanlışların yapıldığı dönemlerin de olduğuna dikkati çeken Destici, özellikle son üç yıldır terörün tüm çeşitlerine, unsurlarına karşı hem içeride hem de dışarıda topyekun bir mücadele verildiğini ve BBP olarak bunu sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Destici, Türkiye'nin 15 Temmuz hain darbe girişimiyle birlikte terörün farklı bir yüzüyle de tanıştığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bununla da mücadele etmek adına OHAL'in ilan edilmesi, onunla birlikte çıkarılan KHK'ler ve birtakım düzenlemeler tamamen, ülkemizi, milletimizi, devletimizin varlığını, vatanımızın, milletimizin birliğini bu saldırılardan koruma amacına yönelikti. Bugün itibarıyla artık OHAL uzatılmayacak ve OHAL dönemi Türkiye'de sona eriyor. İnşallah bunun da ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlı olacağına inanıyorum. Artık Türkiye'nin hızla normalleşmesi lazım. Bunu da önemsiyoruz. Meselelerini çözme, aşma noktasında OHAL'in uzatılmamasını da önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz."

"TERÖRLE MÜCADELE EDİLECEK"

OHAL kalktı diye Türkiye'nin terörle mücadelesinden de vazgeçmeyeceğine değinen Destici, "Elbette ki tüm şiddetiyle, inançla, kararlılıkla, cesur bir şekilde de terörle mücadele edilecek. Belki de son 30 yıldır özellikle sınırlarımız içerisindeki terörist sayısının en düşük olduğu dönemlerden geçiyoruz. Binin altına düşürülmüş vaziyette. Bu çok önemli bir şeydir. İçerideki teröristlerin önemli bir kısmı da kımıldayamayacak vaziyettedir. Mücadele devam ediyor. İnşallah bir terörist kalmayıncaya kadar da bu mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüleceğine inanıyoruz ve sonuna kadar da destekliyoruz." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime