Turktime

CHP'li 15 vekil, İyi Parti'ye geçecek

15 CHP milletvekilinin, istifa ederek İyi Parti'ye geçmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
CHP'li 15 vekil, İyi Parti'ye geçecek
Haberler / Siyaset
22 Nisan 2018 Pazar 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığındaki heyet, bugün İYİ Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinde gündeme gelen İYİ Parti'nin doğrudan seçime katılabilmesi için Meclis'te grup kurdurma seçeneği görüşmede masaya yatırıldı.

Edinilen bilgilere göre CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye katılacak. CHP'den 15 milletvekili şu sıralarda istifa ederek, seçimlere katılıp katılmayacağı tartışılan İYİ Parti'ye katılıyor.

İSİMLER BELLİ OLDU

CHP’den İYİ Parti’ye geçecek 15 isim arasında; Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da bulunuyor.

Şu an Meclis'te bulunan İYİ Partili isimler şöyle:

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu

Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartını” yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti’nin, 6 ay şartına takılması durumunda, B Formülü’nün yani, TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor. Şu anda İYİ Parti’nin Meclis’te 5 sandalyesi bulunuyor. Meclis’te 20 sandalyeyi bulursa, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Misafir
 22 Nisan 2018 Pazar 13:40
işi bu noktaya getirenler geçmişi hatırlasın ve ar damarları varsa utansınlar

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime