Turktime

Barzani'nin partisinden PYD'ye destek

Barzani'nin partisi KDP'nin milletvekilleri Afrin'e gidip Zeytin Operasyonu'na karşı PYD/PKK'lı teröristlere destek mesajı verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Barzani'nin partisinden PYD'ye destek
Haberler / Dünya
12 Şubat 2018 Pazartesi 18:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


 Afrin'deki terör mevzilerinin temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili Kuzey Irak yönetiminden tepki çeken bir açıklama geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki siyasi parti temsilcilerinden oluşan bir grup TSK'nın operasyon düzenlediği Afrin'e giderek teröristlere 'destek' açıklamasında bulundu.

KDP VE KYB'Lİ MİLLETVEKİLLERİ GRUBUN İÇİNDE YER ALDI

Afrin'e ilaç ve çeşitli malzemeler götürdüğü ifade edilen grup içinde bölgenin en büyük partilerinden, KDP'li milletvekili Ali Halo, KYB'li milletvekili Abbas Fettah, Değişim Hareketi (Goran) Parlamenteri Şerko Heme Emin gibi isimler yer aldı.

"AFRİN'İN SESİNİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ"

Kuzey Iraklı siyasetçilerin Afrin'e yönelik ziyareti esnasında düzenlenen basın açıklamasında söz alan Ali Halo, 'Afrin'in sesini dünyaya duyuracağız' ifadesini kullandı.

AFRİN'E PEŞMERGE GÖNDERMEK İÇİN HAZIRIZ DEMİŞTİ

IKBY'den Zeytin Dalı Operasyonu'na ilişkin ilk skandal açıklama, Talabani'ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) partisinin politbüro üyesi Mala Bahtiyar'dan gelmişti. Bahtiyar, Peşmerge'nin TSK'ya karşı koymak için Afrine destek birlik göndermeye hazır olduklarını söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime