Turktime

Bakan'dan 'Olmazsa olmaz değil' açıklaması

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Ankara'daki tren kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Sinyalizasyon olmadığı için kaza oldu demek yanlıştır. Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan'dan 'Olmazsa olmaz değil' açıklaması
Haberler / Güncel
14 Aralık 2018 Cuma 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Ankara'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasıyla ilgili tartışma yaratacak bir çıkışa imza attı. Adli ve idari tahkikatın devam ettiğini belirten Turhan, "Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demiryollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Bilgilerinize sunuyorum" ifadesini kullandı.

"DOĞRU DEĞERLENDİRME YAPMIYORLAR"

Kazanın sinyalizasyon sistemi olmadığı için gerçekleştiği yönündeki iddialara da cevap veren Turhan, "Kazadan sonra 'sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirme yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor" şeklinde konuştu.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Yenimahalle ilçesindeki Marşandiz İstasyonu'nda, Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz lokomotifin çarpışması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kusurlu oldukları gerekçesiyle TCDD'de görevli hareket memuru S.Y, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve kontrolör E.E.E. hakkında gözaltı kararı verilmişti.

AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti: "Görevlendirilen cumhuriyet savcılarımız tarafından olay yerinde gerekli olay yeri incelemeleri yapılmış, soruşturma kapsamında ilgili işlemlerin tamamı yerine getirilmiş, olayın kesin nedeninin tespiti için ilgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak gerekli talimatlar verilmiştir. Soruşturma kapsamında ilk belirlemelere göre olayın meydana gelişinde kusuru bulunduğu tespit edilen kontrolör E.E.E, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve tren hareket memuru S.Y. haklarında gözaltı kararı verilmiş olup, bu şüpheliler bakımından ve tüm yönleriyle soruşturmaya devam olunmaktadır."

OLAY YERİNDE DE SORULMUŞTU

Dün kaza sonrası olay yerine giden Bakan Turhan, basın mensuplarının "Kaza sinyalizasyon arızası nedeniyle mi meydana geldi?" sorusuna "Kaza nedenine ilişkin araştırma devam ediyor" yanıtını vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime