Turktime

Bakan Gül: AP kendi işine baksın

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) insan hakları ihlalleriyle ilgili Türkiye raporuna "AP kendi işine baksın" ifadesiyle tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Gül: AP kendi işine baksın
Haberler / Siyaset
12 Şubat 2018 Pazartesi 07:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kanal 7’de bir programa katılan Gül, AP'de kabul edilen 'Türkiye'de Mevcut İnsan Hakları Durumu' başlıklı karara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

AP'nin bu kararını kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Gül, Türkiye'de yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu, hiçbir güç ya da kesimin yargıya talimat veremeyeceğini savunarak Türkiye'de hukuk mekanizmasının itiraz yollarıyla çok zengin işlediği görüşünü dile getirdi.

'HERKES TUTUKLANSIN DİYE BİR ŞEY YOK'

Gül, şöyle devam etti:

"Elbette tutukluluk istisnadır. 'Herkes tutuklansın' diye bir şey yok. Tutuklama sebepleri kanunda vardır. Bunu savcı gördüyse talep eder, mahkeme de gördüyse karar verir. Ama bunları bilecek olan o dosyanın sahibi hakim ve savcıdır. Bunu ne Adalet Bakanı bilir ne Başbakan bilir ne hükümet ne gazeteci bilir. Eksik, hatalı olduysa Türkiye'de hukuk işlemektedir. Avrupa Parlamentosu kendi işine baksın. Türkiye terörle mücadele ederken, DEAŞ'la mücadele ederken, Mehmetçikleri orada sınırda Türkiye'nin, NATO'nun, insanlığın nöbetini tutarken, Türkiye'ye hiçbir şekilde destek açıklaması yapmayanlar kalkıp Türkiye'ye laf söylemesin. Kalkıp bir başka kişinin Türkiye'nin yargı yetkisiyle ilgili 'Şöyle olsun, böyle olsun, şunlar niye tutuklu, bunlar niye değil' diye söylemesi asla kabul edilebilir bir şey değil.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime