Turktime

Avrupa Ülkesi Bitcoin'i yasallaştırıyor

Avrupa'nın en küçük ülkelerinden Cebelitarık, henüz hukuki zemini oluşturulmamış kripto paralar için yasalaşma yoluna gidiyor.
ABONE OL
Abone Ol
Avrupa Ülkesi Bitcoin'i yasallaştırıyor
Haberler / Ekonomi
13 Şubat 2018 Salı 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanma bir süredir sükuneti koruyor ve 8 bin 700 dolar civarında seyrediyorken Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri henüz hukuki zemini oluşturulmamış kripto paralar için yasalaşma yoluna gidiyor.


MEVZUAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Cebelitarık hükümeti ve Cebelitarık Finansal Hizmetler Komisyonu ICO olarak bilinen ilk kripto para arzlarını ve bunların ikincil piyasalarını düzenleyecek mevzuat çalışmalarına başladı.

Cebelitarık Finansal Hizmetler Komisyonu (GFSC) tarafından yapılan açıklamada bölgedeki blok zinciri tabanlı kripto para satışları için bir yasa tasarısı geliştirildiğini bildirdi.


DÜNYADA İLK OLACAK

Tasarı, Cebelitarık toprakları içerisinde dijital token'lerin tanıtımını, satışını ve dağıtımını düzenleyecek. Tasarı, ICO'ları yasallaştıran dünyadaki ilk yasa olacağı için ayrıca bir önem taşıyor.

Yetkili sponsorluk konsepti üzerinden durulan tasarıyle kripto para pazarının finansal tebliğ ve hukukuna uygun hale getirilmesi amaçlanıyor.

Reuters verilerine göre 2017 yılında yapılan ICO'lar dünya genelinde 3 milyar dolar üzerinde fon topladı. Bir önceki yılın hacmi ise 100 milyon dolar olmuştu.

ICO NEDİR?

ICO(Initial Coin Offerings), geleneksel mali sistemden farklı olarak ortaya çıkmış alternatif bir kitle fonu olarak düşünülebilir. Bu model, birçok başarılı proje ve şirkete işe başlamak için ihtiyaçları olan sermayeyi sağlamıştır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime