Turktime

Akdeniz'de 165 sığınmacı kurtarıldı

Libya sahil güvenlik güçleri, başkent Trablus'un doğusundaki Karaboli kenti açıklarında 165 sığınmacının kurtarıldığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Akdeniz'de 165 sığınmacı kurtarıldı
Haberler / Dünya
18 Temmuz 2018 Çarşamba 07:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sahil güvenlik güçlerinden yapılan yazılı açıklamada, devriye sırasındaki ekiplerin, motoru bozulan şişme botta bulunan 34'ü kadın, 12'si çocuk 165 sığınmacıyı kurtardığı belirtildi.

Karaboli kentinin açıklarında gerçekleştirilen kurtarma operasyonu sırasında bir bebeğin cesedinin de çıkarıldığı ifade edilen açıklamada, sığınmacıların denizde 60 saatten fazla aç ve susuz kaldığı aktarıldı.

Sığınmacılar arasında 2 Cezayirli, 2 Bangladeşli, 1 Mısırlının bulunduğu, diğerlerinin ise farklı Afrika ülkelerinden olduğu belirtilen açıklamada, insani ve tıbbi yardım için göçmenlerin Trablus Deniz Üssü'ne götürüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, İspanyol sivil toplum kuruluşu "Proactiva Open Arms"'ın müdürü Oscar Camps, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İtalya hükümetinin desteklediği Libya sahil güvenlik güçlerini, bir kadın ile bir çocuğu botta ölüme terk etmekle" suçladı.

Avrupa'da daha iyi yaşam şartları hedefiyle Sahra Çölü ve Akdeniz'i geçmeye çalışan yasa dışı göçmenlerin sayısında artış gözlenirken, UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, geçen kasım ayında yaptığı açıklamada, yasa dışı göç amacıyla Libya'da bulunan göçmen sayısının yarım milyonu aştığını kaydetmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime