Turktime

AK Parti'den af teklifine yeni formül

MHP’nin af teklifine 'vicdanlarda oluşturabileceği tepkiler' nedeniyle sıcak bakmayan AK Parti'de yeni formül bulunduğu iddia edildi. Buna göre yapılan istişarelerde cezasının uzun süresini çekenlere bir miktar daha erken tahliye imkanı sağlayacak düzenleme ön plana çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
AK Parti'den af teklifine yeni formül
Haberler / Güncel
22 Ekim 2018 Pazartesi 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Star gazetesinde yer alan iddiaya göre, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yaptığı sunumun ardından yapılan değerlendirmelerde de affın toplum vicdanında yaratabileceği rahatsızlıklar dikkate alınarak bir çalışmanın yapılabileceği üzerinde duruldu.

AK Parti kurmayları, yapılabilecek düzenlemenin, 2106'da koşullu salıverilmeyle ilgili çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) benzer içerikte olabileceğine işaret ettiler. 2016'da çıkarılan KHK ile iki önemli düzenleme yapılmıştı. Söz konusu düzenlemede, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadarki kısmı denetimli serbestlik ile infaz edilmesi sağlanmıştı.

Şartları taşıyan hükümlülerin bir yıl erken tahliye edilmişti. Ancak kasten öldürme, çocuğa ve aile bireylerine yönelik ağırlaştırılmış yaralamaya dönük cinsel suçlar, özel hayatın gizliliğine yönelik suçlar, uyuşturucu ticaret ve imalatı, devletin güvenliğine, Anayasal düzene, terörle mücadele ve devlet sırlarına karşı işlenen suçlar kapsam dışında tutulmuştu. Vicdanlarda oluşturabileceği tepkiler nedeniyle AK Parti'de sıcak bakılmayan af teklifine yeni formül bulundu. Cezasının uzun süresini çekenlere bir miktar daha erken tahliye imkanı sağlayacak düzenleme ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin af teklifi ilgili değerlendirmelerini birkaç kez kamuoyuna açık toplantılardaki konuşmasıyla ortaya koymuştu.Bu konuda önce Bakanlar Kurulu'nda bir sunum yapılmış ve teklifin tablosu çıkarılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime