Turktime

ABD'den ortaklarına 25 bin Kalaşnikof

ABD’nin Suriye’deki varlığı ve IŞİD’e karşı ağırlığını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) verdiği tartışılırken, Pentagon’un 2019 bütçesinde Suriye’ye iki kat daha fazla AK-47 (Kalaşnikof) gönderilmesinin istendiği ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den ortaklarına 25 bin Kalaşnikof
Haberler / Güncel
17 Şubat 2018 Cumartesi 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Al Monitor’un haberine göre, Pentagon 300 milyon dolarlık yeni Suriye bütçesinde, aralarında SDG’nin de bulunduğu ‘Suriye’deki ortakları’na 25 binden fazla Kalaşnikof gönderilmesini istedi.

Haberde, “Kalaşnikofların düşük maliyeti ve kolay bulunması, Pentagon Fırat Vadisi’nde IŞİD’den alınan bölgeyi elinde tutmak isterken, Amerikan destekli birliklerin mevzi kaybetmemesini sağlıyor. Talep, Savunma Bakanlığı’nın Suriye’deki güçlere mevcut bütçe yılı için istediği 12 bin silahı iki katından fazla artırıyor. ABD bir yandan da daha az makineli tüfek, havan topu ve sniper silahları dağıtmayı planlıyor” denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime