Turktime

AB, Google'a ceza yağdırdı

Avrupa Birliği, teknoloji şirketi Googlea rekabet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla açtığı davada bugün karar veriyor ve Avrupa basınında yer alan haberlere göre, AB'nin Google'a 4.3 milyar euro (5 milyar dolar) ceza kesmesi bekleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
AB, Google'a ceza yağdırdı
Haberler / Dünya
18 Temmuz 2018 Çarşamba 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AB Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, AB Komisyonu’nun Google kararını açıklamak için Türkiye saati ile 14.00’da basın toplantısı yapacak.

Vestager, Avrupa Komisyonunun Google’nin Android mobil işletim sistemini rakiplerini engellemek için kullandığı iddiası ile açılan soruşturmada verdiği cezayı açıklamak için basın toplantısı düzenleyecek.

Avrupa basınında çıkan haberlerde AB Komisyonu’nun Google’ye Android işletim sistemi nedeniyle 4.3 milyar euro ceza vermesi bekleniyor. Daha önce de Komisyon Googlea 2.4 milyar euro ceza kesmişti.

Avrupa Birliği iki yıl önce tüketicilerin onlinedaki haklarını savunnan bir şirketler koalisyonu olan FairSearchün şikayeti üzerine Androide karşı bir soruşturma başlatmıştı. Fairsearch başlta Kayak, eXpedia, TripAdvisor gibi seyahat arama motorları tarafından kurulmuş, sonrasında Microsoft da koalisyona katılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime