Turktime

'Oy kullanan Türklere sınırdışı' iddiası

Son dönemde Avusturya'nın Nisan 2017 referandumunda oy kullanan Türkiye kökenlileri tespit ederek, vatandaşlıktan çıkardığı ve sınır dışı ettiği iddiası ortaya atıldı.
ABONE OL
Abone Ol
'Oy kullanan Türklere sınırdışı' iddiası
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2018 Perşembe 18:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de 24 Haziran seçimleri için yurt dışında oy verme işlemlerinin başlamasına az bir süre kala, basında yer alan bazı haberlerde Avusturya'nın Nisan 2017 anayasa referandumunda oy kullanan Türkiye kökenli bazı kişilerin vatandaşlığını iptal ederek, sınır dışı ettiği yönünde iddialar yer almaya başladı.

TÜRKİYE VATANDAŞI OLMADIKLARINI İSPAT ETMELERİ İSTENDİ

İddialara göre, yasa kapsamında başka bir ülke vatandaşlığına geçildiği anda Avusturya vatandaşlığının otomatik olarak düştüğü Avusturya'da, yetkili makamlar 16 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen Anayasa değişikliği referandumunda oy kullananların listesini ele geçirdi ve bu kişilere mektup yollayarak, Türkiye vatandaşı olmadıklarını ispat etmeleri istendi.

"ÇİFTE VATANDAŞ OLANLARIN PASAPORTLARI İPTAL EDİLDİ" İDDİASI

Çifte vatandaş olduğu tespit edilen kişilerin ise Avusturya pasaportlarının iptal edildiği ve sınır dışı edilecekleri öne sürüldü.

İDDİALAR DOĞRU MU?

İddialar kısmen doğru.

Avusturyalı makamlar, kısa bir süre önce ellerindeki bir liste üzerinden Türkiye kökenli bazı kişilere mektup yazdı ve çifte vatandaş olmadıklarını ispat etmelerini istedi.

Bu süreç içerisinde bazı kişilerin Avusturya vatandaşlığı düşürüldü ve hatta bazıları da Avusturya'da vatandaşlık haklarından kendi rızalarıyla vazgeçti.

SINIR DIŞI EDİLMEDİLER

Ancak vatandaşlıktan çıkan ya da çıkarılanların sınır dışı edildiği iddiaları ise gerçeği yansıtmıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime