Turktime

"Demokratik bir yarış yapacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, 36. olağan kurultayın demokrasi şenliği havasında geçmesini istedi.
ABONE OL
Abone Ol
Haberler / Siyaset
2 Şubat 2018 Cuma 08:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kılıçdaroğlu, “Sağduyulu, Türkiye’ye örnek olacak, kavgasız, gürültüsüz, demokratik yarışın öne çıktığı, şenlik havasında bir kurultay yapacağız” dedi.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta sonu yapılacak olan 36. Olağan Kurultay öncesinde il başkanlarını genel merkezde topladı. Basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat süren toplantıda kurultay ve 2019 süreci konuşuldu. 

ÇARŞAF LİSTE İDDİASI

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik anahtar listeyle çarşaf liste olacağı işaretini verdiği ancak son kararı delegenin vereceğini söylediği öğrenildi. İl başkanları ise rekor Parti Meclisi (PM) başvurusu için imza kriteri getirilmesi önerisinde bulundu. 

Edinilen bilgiyle 77 il başkanının katıldığı toplantıda, Kılıçdraoğlu’nun il başkanlarının etki altında kalmaması için hiçbir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesini toplantıya almadığı öğrenildi. İl başkanlarından sıralarına koyulan zarflara PM için düşündükleri 5 ismi yazmaları istendi. PM’de yer almasını istedikleri 5 ismi yazan başkanlar zarfları salona konulan sandığa attı. Kılıçdaroğlu yapacağı listede il başkanlarının yazdığı isimleri de değerlendireceğini belirtti. Yaklaşık 20 il başkanının söz aldığı toplantıda il başkanları, en az 600 ile rekor PM adaylığını gündeme getirdi. İl başkanları, kurultaydan kısa süre sonra tüzük kurultayının toplanması ve PM adaylığı için de il ve genel başkanlık gibi imza kriteri getirilmesi gerektiği önerisinde bulundu.

 3 BAŞKANDAN BLOK LİSTE TALEBİ

Toplantıda 3 il başkanının blok liste önerdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu ise tüzüğün çarşaf listeyi öngördüğünü, eğilimin de bu yönde olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, PM için 52, Bilim Yönetim Kültür Platformu için de 12 kişilik bir liste hazırlayacağını söyledi. 

Kılıçdaroğlu il başkanlarını, “Milletvekili, belediye başkanı olmak için hiç kimse PM’ye girmeye kalkmasın” diye uyardı. 

Kılıçdaroğlu, özellikle de CHP’nin milletvekili çıkaramadığı illerin yer alacağı bir anahtar liste yapacağını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Bölgesel dengeler derken, büyükşehirlerde oturanları yazmayacağız. O bölgede yaşayan isimlere ağırlık vereceğiz. Bunu yaparken yönetime girecek arkadaşlarımızın örgütten gelmesine öncelik vereceğiz. Ancak, kendi alanında uzman, liyakatlı parti dışından da isimler listeye girebilir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime