Turktime

"ABD ile ilişkilerimizde güven bunalımı var, düzeltmeyi deneyeceğiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'ye silah verilmesi, FETÖ'nün barınması nedeniyle ABD'ye güvenin kaybolduğunu belirterek, "ABD ile ilişkiler ya düzelecek ya bozulacak. ABD ile ilişkilerimizde güven bunalımı var, ilişkileri düzeltmeyi deneyeceğiz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Haberler / Güncel
13 Şubat 2018 Salı 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

IŞİD'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Kuveyt'te TRT Haber'e konuşan Çavuşoğlu, Türk-Amerikan ilişkilerinde güven kaybı yaşandığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Milletimiz artık ABD'yi dost olarak görmüyor; YPG'ye silah verilmesi, FETÖ'nün barınması tüm bunlar nedeniyle güven kayboldu" dedi."Söz, nasihat, teşvik edici söylemler bizim için anlamını yitirdi, ABD'nin somut adım atması lazım. Bizi aptal zannetmesinler" ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, "Endişelerimizin karşılanması, güven kaybının giderilmesi, ABD'nin Türkiye'nin hassasiyetlerini görmesi gerekiyor" diye konuştu.

ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'ın ilişkileri düzeltmek için çaba sarf ettiğini ancak bunun dışında ABD'den kaynaklanan sorunlar olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"ABD ile ilişkiler ya düzelecek ya bozulacak, ABD ile ilişkilerimizde güven bunalımı var; ilişkileri düzeltmeyi deneyeceğiz. ABD ile stratejik ortağız, ABD ile ilişkiler iyi olursa bunlar devam eder, ilişkiler kötü olursa bu ortaklıklar da ortadan kalkar. ABD'den beklenen güven artırıcı önlemler: YPG'ye silah vermenin kesilmesi, geri alınması ve bağların koparılması; Menbiç'ten derhal YPG'nin geri döndürülmesi; FETÖ ile ilgili adım atılması."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime